πάροδος οδού Σκρα, 12241, ΑΙΓΑΛΕΩ 210 5623560

Φυσική Αγωγή

 Η Φυσική Αγωγή στο σχολείο, έχει σκοπό, την κινητική αλλά και την ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από την άσκηση προάγουμε την υγεία και την καλή φυσική κατάστασή τους.
 Τα άτομα με προβλήματα όρασης, συνήθως στερούνται κινητικών προτύπων, ενώ οι κινητικές τους εμπειρίες και δεξιότητες, είναι επίσης συχνά περιορισμένες.
Προσπαθούμε λοιπόν οι μαθητές μας, χρησιμοποιώντας όσο γίνεται μεγαλύτερη ποικιλία ερεθισμάτων και δραστηριοτήτων (πάντα προσαρμοσμένων στις ιδιαιτερότητες  του κάθε μαθητή) που προέρχονται από τον κλασικό αθλητισμό, τις αθλοπαιδιές,  συμπεριλαμβανομένου και του goalball, τον ελεύθερο και παραδοσιακό χορό, την άσκηση με μηχανήματα (βάρη, διάδρομο, ποδήλατο), αλλά και την ψυχοκινητική αγωγή και το pilates να:
·  Συντηρήσουν, αλλά και να βελτιώσουν τη φυσική τους  κατάσταση.
·   Αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κινητικές δεξιότητες και εμπειρίες.
·   Βελτιώσουν την σωματογνωσία, την αντίληψη χώρου και την κινητικότητα τους.
·  Αποφορτιστούν και να εκτονωθούν, όποτε χρειάζεται.
·  Μάθουν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται.
·  Τονώσουν εν τέλει, την αυτοπεποίθησή τους.
 Το μάθημα  γίνεται σε ένα πολύ καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο, αλλά και στο προαύλιο του σχολείου, όπως και στο γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος, έτσι ώστε οι μαθητές μας να  έρχονται – κατά το δυνατόν – σε επαφή με τους μαθητές των άλλων σχολείων, συμβάλλοντας μ’ αύτον τον τρόπο, όπως και με τις διάφορες αθλητικές  εκδηλώσεις που λαμβάνουμε μέρος, στην κοινωνικοποίηση τους απομακρύνοντας τις διαχωριστικές γραμμές.

 

DSCN0962