πάροδος οδού Σκρα, 12241, ΑΙΓΑΛΕΩ 210 5623560

Ετήσιες Δράσεις


Δράσεις 2023-2024

 


Κατά την σχολική χρονιά 2023-2024 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο:

« Ελάτε να ταξιδέψουμε στις πόλεις της χώρας μας και να γευτούμε αυτα που έτρωγαν οι πρόγονοί μας»

Στο συγκεκριμενο πρόγραμμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  πόλεις της Ελλάδας, την γεωμορφία, τα προιόντα που παράγονται σε κάθε περιοχή την χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα καθώς και τον τρόπο πρόσβασης σε αυτές. Μαζί με τους συμμετέχοντες μαθητές παρασκευάσαμε τοπικά εδέσματα όπου και τα γεύτηκαν! Ακόμα μιλήσαμε για τα ήθη και έθιμα των διαφόρων διαμερισμάτων. Μέσα από την προβολή των videos οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν νοερά στις διάφορες πόλεις και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κάθε τόπου!!

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024 πραγματοποιήθηκε το σχολικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Καλλιεργώ Μέρος της Τροφής μου». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με την κάθετη καλλιέργεια λαχανικών οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πέρα από τις γνώσεις που απέκτησαν έκαναν φιλίες και συνεργάστηκαν με μαθητές του όμορου σχολείου  ΕΝΕΓΥΛ Αιγάλεω.

Συντονίστρια: Σταματία Ζάχου

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Θεόδωρος Καστανιάς, Μαρία Κάτσου.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από το ΕΝΕΓΥΛ Αιγάλεω: Άννα Πορτούλη, Γεώργιος Τσώτρας

 

 


 

Το ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες διοργάνωσε την αθλητική δράση με τίτλο “Παι-Ζούμε Μαζί”, η οποία θα διεξήχθη στις 17 Απριλίου 2024, ημέρα Τετάρτη, στο κλειστό γήπεδο του σχολικού μας συγκροτήματος. Στόχος της δράσης μας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών της τυπικής εκπαίδευσης σε θέματα αναπηρίας, η συνεργασία και η αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών με και χωρίς αναπηρία. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, πραγματοποιηθήκαν αθλητικές και μουσικοκινητικές δράσεις με μεικτές ομάδες μαθητών/τριών, με και χωρίς αναπηρία.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ