πάροδος οδού Σκρα, 12241, ΑΙΓΑΛΕΩ 210 5623560

Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Οδύσσεια»

Κατά το σχολικό έτος 2015-16 οι μαθητές μας συμμετείχαν σε μαθητική θεατρική παράσταση με τίτλο «Οδύσσεια». Πρόκειται για μια προσαρμογή του ομηρικού έπους «Οδύσσεια» για μαθητές με αναπηρίες. Η σκηνοθεσία ακολουθεί μινιμαλιστική προσέγγιση προσαρμοσμένη στις επικοινωνιακές ανάγκες των μαθητών-ηθοποιών με έμφαση στη μουσική και την κίνηση με μικρούς διαλόγους και ηχογραφημένη αφήγηση την ώρα της δράσης. Το έργο πλαισιώθηκε εικαστικά με προβολή έργων ζωγραφικής διαφορετικών σχολών με θέματα από την Οδύσσεια. Η μουσική επένδυση έγινε με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών κλασσικής και σύγχρονης μουσικής, ένα εκ των οποίων τραγουδήθηκε και ηχογραφήθηκε με τις φωνές των μαθητών μας. Για το ανέβασμα της παράστασης υπήρξε διαθεματική προσέγγιση και συνεργάστηκε όλο το προσωπικό του σχολείου. Δημιουργήθηκαν σκηνικά και κοστούμια από το εργαστήριο της χειροτεχνίας.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο «2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού» που διοργανώθηκε από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά τον Απρίλιο του 2016, όπου την παρακολούθησαν μαθητές άλλων σχολείων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Επίσης παρουσιάστηκε στη γιορτή λήξης του διδακτικού έτους στο χώρο της αυλής του σχολείου παρουσία των οικογενειών των μαθητών.

Βασικοί στόχοι της παράστασης ήταν η καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και των κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Φάνηκε ότι οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή την εμπειρία βίωσαν χαρά και ικανοποίηση.

0 1 2 3 4a 5a  7a 8a 9a 10a 11aSAM_3402SAM_3398SAM_3396SAM_3395